Dovlecei umpluţi cu brânză

de AlexJ in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2011 | 22788 vizualizari

 

Din seria rețetelor împrumutate de la mama , azi avem dovlecei umpluți cu brânză proaspătă de vaci . Acești dovlecei pot fi serviți atât ca aperitive cât și ca garnitură.

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei
  • 1 pachet brânză proaspătă de vaci
  • 1 ardei capia roșu
  • 4 fire ceapă proaspătă
  • 150 gr. orez
  • 50 gr. unt
  • 8 felii brânză Emmentaler  
  • sare, piper, ulei
  • frunze de pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluţi cu brânză:

Dovleceii se spală şi se curăță de coajă cu ajutorul dispozitivului de curățat coji ,după care se taie în două pe lung și se scobește afară miezul.  Puneți la fiert apă într-o oală mai mare , iar când apa începe să fiarbă scufundați pentru 1 min dovleceii cu ajutorul paletei pentru spumă sau a unui coș pentru abur. Nu doriți să-i fierbeți , ci doar să se îmbibe cu multă apă , atât de necesară coacerii lor.

Ceapa se curăță și se taie mărunt , împreună cu ardeiul și se aruncă în oala de tuci a bunicii .Se pun puțin la călit în ulei până ceapa devine sticloasă. In același timp într-o altă oală puneți la fiert orezul. Când acesta este gata îl adăugați în oala de tuci peste legumele călite . Amestecați bine și apoi adăugați și brânza de vacă. Se amesteca bine de tot și se adaugă sare și piper după gust.

Având  umplutura gata și dovleceii pregătiți, trecem la umplerea lor.Cu ajutorul unei linguri se umple fiecare dovlecel cu amestecul de orez, legume și brânză. Se ia o tava pentru cuptor în care se așează hârtie de copt. Se pun în rând dovleceii umpluți și se face ultimul pas, și anume fiecare dovlecel se acoperă cu câte o felie de brânză emmentaler , unt și frunze de pătrunjel.

Acoperiți tava cu folie de Al. și  dați la cuptor 15 min. la 250 grade , apoi îndepărtați folia și mai lăsați încă 15 min la 150 grade. Dupa 30 min . dovleceii dvs. sunt gata pentru a fi serviți. Sunt excelenți simpli sau cu smântână deasupra.

POFTĂ BUNĂ !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluţi cu brânză" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulouri festive